Koneluokitus


Pyöräkuormaajien (KUP) luokitus muuttuu 1.4.2022 lähtien

Koneluokitustyöryhmän kokouksessa 11.1.2022 vahvistettiin, että pyöräkuormaajien (KUP) luokitusperuste muuttuu työpainoon perustuvaksi 1.4.2022. Tämä muutos ei käytännössä vaikuta olemassa oleviin tai ennen tuota hetkeä luokiteltaviin koneisiin, koska kyseinen tieto pyydetään luokittelupyynnön yhteydessä. 

Muutos tehdään urakoitsijoilta ja tilaajilta tulleen palautteen perusteella. Siitä käy selvästi ilmi, että työpainoa hyödynnetään pääasiassa edelleen tarjouskilpailuissa ympäri maata.

Lisätiedot: Ville Järvinen, puh. 040 9009 424


Kaivureiden ja kaivurikuormaajien (KKT) luokitusperusteeksi työkoneen työpaino

Vuoden 2022 alusta lähtien kaivureiden ja kaivurikuormaajien (KKT) luokitusperusteena on ollut työkoneen työpaino. Muutos on valmisteltu vuoden 2021 aikana yhteistyössä kaivureiden ja kaivurikuormaajien valmistajien, maahantuojien ja myyjien kanssa. 

Aiemmin kaivureiden ja kaivurikuormaajien luokitus tapahtui sekä ohjaustavan, että työkoneen vakiokuokkakauhan tilavuuden mukaan. Aikojen saatossa tämä luokitteluperuste on menettänyt merkitystään ja muutokset luokittelujärjestelmässä ja kaivureiden markkinoissa ohjasivat siihen, että luokitus ei palvellut enää tarkoitustaan.

Luokiteltavat kaivurit ja kaivurikuormaajat (KKT) jaetaan kuitenkin edelleen ohjaustavan mukaan eri ryhmiin, vaikka luokitusperusteena on työpaino.

Lisätiedot: Ville Järvinen, puh. 040 9009 424


Koneluokitus.fi -verkkopalvelu on uudistunut

Koneluokitus.fi -verkkopalvelussa on tapahtunut muutamia muutoksia alkuvuoden aikana. Uutta ja näkymätöntä on luokitusjärjestelmän tekninen uudistus ja näkyvämmät muutokset ovat tammikuussa käyttöön otettu kaivurien ja kaivurikuormaajien (KKT) uusi luokitus sekä huhtikuun ensimmäisestä päivästä eteenpäin muuttuva pyöräkuormaajien (KUP) luokitus.

Koneluokitus.fi -verkkopalvelun teknisen uudistuksen takana oli se, että sivuston ja järjestelmän takana oli yksittäisen henkilön räätälöimä järjestelmä. Järjestelmä toimi erittäin hyvin mutta koneluokituksen takana olevat organisaatiot halusivat, että järjestelmä siirretään teknisesti standardien mukaisempaan ratkaisuun, jolle on mahdollista saada tukea pidemmän aikaa. Toimittajaksi uudelle uusitulle järjestelmälle valikoitui joensuulainen Kooders

Järjestelmän uusimisen mahdollistivat urakoitsijoita edustavat Infra ry ja Koneyrittäjät ry, konekauppiaita edustava Teknisen Kaupan Liitto ry sekä laajasti kaikkia maarakennusalalla toimivia yrityksiä ja yhteisöjä edustava Maarakennusalan neuvottelukunta MANK ry.

Lisätiedot: Ville Järvinen, puh. 040 9009 424


Vuoden 2022 kokoukset

Koneluokitustyöryhmän 2. kokous pidetään alustavasti perjantaina 13.5.2022.

Koneluokitustyöryhmän vuoden 1. kokous pidetään verkkokokouksena tiistaina 11.1.2022.

Mikäli sinulla on asioita, joita haluaisit tuoda koneluokitustyöryhmän käsiteltäväksi, ota yhteyttä Ville Järviseen puhelimitse (040 9009 424) tai sähköpostilla ville.jarvinen@koneyrittajat.fi  

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi